(+30) 6988566477
1ο χιλ. Δράμας - Μικροχωρίου, | Τ.Θ. 172, Δράμα 66100

Θεματικός διάλογος για την Διακυβέρνηση της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής στο Νησιωτικό χώρο, που πραγματοποιήθηκε στη Σάμο

25 Ιουνίου 20220

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και της Έδρας  UNESCOCon-E-Ect, ο Δ/ντής της Έδρας και Δ/ντής του εργαστηρίου AssistLab Καθ. Δ. Εμμανουλούδης και το μέλος της Επιστημονικής ομάδας της Έδρας Δρ. Ε. Σαμουρκασίδου, συμμετείχαν στον Θεματικό διάλογο για την Διακυβέρνηση της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής στο Νησιωτικό χώρο, που έγινε στη Σάμο από 21-23 Ιουνίου. Ο Δ/ντής της Έδρας παρουσίασε καινοτόμες δράσεις Πολιτικής Προστασίας που αφορούν μονάδες του Νησιωτικού χώρου που υπόκεινται σε κινδύνους Φυσικών Καταστροφών, ενώ η Δρ. Ε. Σαμουρκασίδου παρουσίασε το γενικότερο προφίλ της Έδρας και το μέχρι τώρα έργο της. Τον θεματικό διάλογο συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μ. Κουτουλάκης και συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δ. Σκάλκος, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΚΤ κα. Ν. Δανδόλου, όπως και ο επικεφαλής της DGREGIO της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα και Κύπρο κ.C. Rasmussen.

Οι συμμετέχοντες στον θεματικό διάλογο επισκέφθηκαν και το Νησί των Φούρνων όπου συζήτησαν με τον Δήμαρχο παρουσία του ΓΓΑΙΝΠ διάφορα θέματα που απασχολούν το νησί.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *