(+30) 6988566477
14ο χλμ. Θεσ/νίκης - Ν. Μουδανίων, 57001 Θέρμη | Τ.Θ. 141, 574 00 Σίνδος

Παρουσιάστηκε η δράση VIRTUAL SCHOOL από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χ. Στυλιανίδη.

23 Δεκεμβρίου 20210
Παρουσίαση της δράσης Virtual School από τους μαθητές του 2ου Σχολείου Αλιβερίου στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή παρουσίαση της Δράσης VIRTUAL SCHOOL από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου
στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χ. Στυλιανίδη.

Ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε θερμά τους μαθητές, καθώς και τον καθηγητή κ. Α. Τσινάκο, για την εξαιρετική παρουσίαση, σημειώνοντας ότι η σωστή ενημέρωση και προετοιμασία των παιδιών σε θέματα αυτοπροστασίας από φυσικές καταστροφές, αποτελεί παρακαταθήκη για ενεργούς, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους, μελλοντικούς πολίτες. «Η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της κοινωνίας μας απέναντι στους κινδύνους της κλιματικής κρίσης ξεκινά από το σχολείο. Κάθε δράση, κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει σε αυτόν τον σκοπό, μας βρίσκει συμμάχους και υποστηρικτές. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών μας είναι η πιο ουσιαστική «επένδυση» στο μέλλον που μπορούμε να κάνουμε», τόνισε ο Υπουργός.
Ήταν η πρώτη φορά που η δράση αυτή η οποία αφορά στην προστασία των ζωών των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων από τις Φυσικές και Τεχνολογικές Καταστροφές και Κινδύνους, παρουσιάστηκε σε Επίσημη Κρατική Αρχή από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους (εν προκειμένω τους μαθητές) και μάλιστα στον καθ’ ύλην Αρμόδιο Υπουργό.
Προηγήθηκε η παρουσίαση από τον Καθηγητή κ. Α. Τσινάκο, της προηγμένης έκδοσης του VIRTUAL School, V.S.Advanced, η οποία θα εφαρμοσθεί σε Σχολεία της χώρας τον προσεχή Μάρτιο.
Η Δράση VIRTUAL SCHOOL έχει μεταξύ άλλων και εφαρμογή στο Ευρωπαϊκό Project RESSISTANT του οποίου αποτελεί ένα από τα παραδοτέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *