(+30) 6988566477
14ο χλμ. Θεσ/νίκης - Ν. Μουδανίων, 57001 Θέρμη | Τ.Θ. 141, 574 00 Σίνδος

Πιλοτικό Πρόγραμμα για την Ιθάκη: Έναρξη εκπόνησης των μελετών για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση του νησιού

9 Μαΐου 20230

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το Πιλοτικό Πρόγραμμα για την Ιθάκη, με την ανάθεση και έναρξη εκπόνησης των μελετών για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση του νησιού, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο Υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ο Έπαρχος Ιθάκης Αθανάσιος Λιβιτσάνης και ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσιος Στανίτσας.

Μετείχαν, επίσης, η επιστημονική ομάδα που θα επιβλέψει την εκπόνηση των μελετών, σην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων ο Δ/ντής του ASSIST LAB Καθηγητής Δ. Εμμανουλούδης.

Το Πιλοτικό Πρόγραμμα για την Ιθάκη στοχεύει στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την προληπτική μείωση της διακινδύνευσης των οικισμών του νησιού από δασικές πυρκαγιές και πλημμυρικά φαινόμενα. Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα θωράκισης μικρού νησιού στη χώρα μας. Ένα πρόγραμμα ολιστικό στην προσέγγισή του, στη βάση του τρίπτυχου «Πρόληψη – Προετοιμασία/Ετοιμότητα – Ανθεκτικότητα», που στόχος είναι να αποτελέσει πρότυπο σχέδιο για τη θωράκιση των μικρών Δήμων της νησιωτικής χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *