(+30) 6988566477
14ο χλμ. Θεσ/νίκης - Ν. Μουδανίων, 57001 Θέρμη | Τ.Θ. 141, 574 00 Σίνδος

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΡΙΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ «ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

11 Ιουλίου 20230

  Κατά το διάστημα 10 – 16 Ιουλίου 2023 υλοποιείται Θερινό Σχολείο στην περιοχή του Μετσόβου με συμμετοχή φοιτητών και Καθηγητών του ΔΔΠΜΣ «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών».

Το Θερινό Σχολείο περιλαμβάνει μαθήματα που γίνονται στο πεδίο στην ευρύτερη περιοχή των δασικών συμπλεγμάτων και των ορεινών συγκροτημάτων γύρω από την πόλη του Μετσόβου, όπως και μαθήματα στην αίθουσα συνεδρίων του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕΚΔΕ).

Τα υπαίθρια μαθήματα γίνονται τις πρωινές ώρες, ενώ η διδασκαλία στην αίθουσα τις μεταμεσημβρινές.

Η εκπαίδευση των φοιτητών εστιάζεται σε θέματα Υδρολογίας ορεινών λεκανών, πλημμυρογένεσης του ορεινού χώρου, κατολισθήσεων και κινδύνων από καθιζήσεις εδαφών, αστικού σχεδιασμού και σχεδιασμού του ορεινού χώρου και προστασίας από δασικές πυρκαγιές.

Κατά την πρώτη μέρα εκπαίδευσης οι φοιτητές διεξήγαγαν μετρήσεις σε κοίτες ρεμάτων πρώτης, δεύτερης και τρίτης τάξης και μελέτησαν χειμαρρικά φαινόμενα στο άνω τμήμα της λεκάνης απορροής του Μετσοβίτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *