(+30) 6988566477
14ο χλμ. Θεσ/νίκης - Ν. Μουδανίων, 57001 Θέρμη | Τ.Θ. 141, 574 00 Σίνδος

Meteo Station

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Σταθμός Κεραμείας

Σταθμός Αγδινών

Σταθμός Φούρνων

Τοποθέτηση του 2ου μετεωρολογικού σταθμού στην Κεράμεια

Τοποθετήθηκε ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός στην Κεράμεια του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης από το Εργαστήριο Ανάλυσης και Διαχείρισης Φυσικών καταστροφών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που διευθύνει ο καθηγητής Δ. Εμμανουλουδης,σε συνεργασία με το εργαστήριο κλιματολογίας του ΕΚΠΑ (Διευθυντής ο καθηγητής Π. Νάστος)

Ο Σταθμός αυτός μαζί με τον αντίστοιχο που τοποθετήθηκε προ μηνός από τους ίδιους καθηγητές στις Αγδινες, έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει από την παντελή έλλειψη σταθμών στην περιοχή που επλήγει από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι και να συμβάλει στην ουσιαστική πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στο μέλλον και στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των αρχών και των πολιτών.

Οι δυο αυτοί σταθμοί εντάσσονται στο παρατηρητήριο υδρομετεωρολογικων κινδύνων που εγκαθιδρύουν στην περιοχή τα δυο προαναφερθέντα εργαστήρια.

Ο Δήμαρχος Γ. Τσαπουρνιώτης εμφανώς ικανοποιημένος δήλωσε: «Η τοποθέτηση του πρώτου Μετεωρολογικού Σταθμού στον Δήμο μας είναι γεγονός!! Ευχαριστούμε τον καθηγητή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας κ Εμμανουλούδη καθώς και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την ευγενική χορηγία τους. Ο Πρόεδρος της Κεράμειας Θανάσης Νικολάου έδωσε τον καλύτερο του εαυτό σε αντίξοες καιρικές συνθήκες».

Εγκατάσταση βροχογραφικού σταθμού στην νήσο Θύμαινα Φούρνων Κορσεών

Στο πλαίσιο της συνεργασίας και του σχετικού μνημονίου συνεργασίας το οποίο έχει υπογράψει η πανεπιστημιακή Έδρα της UNESCO με το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το συνεργαζόμενο με αυτήν Θεσμοθετημένο Ερευνητικό Εργαστήριο Assist, εγκατέστησε αυτόματο βροχογραφικό Σταθμό στην ακριτική νήσο Θύμαινα του συγκροτήματος Φούρνων Κορσεών.
Ο Σταθμός αυτός πρόκειται να εξυπηρετήσει ερευνητικούς σκοπούς των δυο προαναφερθεισών δομών που ανήκουν στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΔΙΠΑΕ, σχετικούς με την διαχείριση των ελλειμματικών υδάτινων πόρων της περιοχής και την αντιμετώπιση φαινομένων που προκαλούνται από την έλλειψη τους.