(+30) 6988566477
1ο χιλ. Δράμας - Μικροχωρίου, | Τ.Θ. 172, Δράμα 66100

Closing Event του Project RESISTANT.

1 Οκτωβρίου 20220

 

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε  στο συνεδριακό Κέντρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση περάτωσης του Έργου RESISTANT,το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από την Δνση ECHO της Commission στο  πλαίσιο του call UCPM Horizon 2020.

Στο έργο συμμετείχαν εταίροι από  Ελλάδα,Ιρλανδία , Κροατία, Β Μακεδονία.Επικεφαλής Εταίρος ήταν το Διεθνες Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και επιστημονικός Υπεύθυνος ο καθηγητής Δ. Εμμανουλούδης

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χ. Στυλιανίδης ο οποίος αναφερόμενος στο project τόνισε την καινοτομία του και τις ιδιαίτερα χρήσιμες και επωφελείς λύσεις που παρέχει προς τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,σε θέματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των για τον μεγάλο κίνδυνο των φυσικών καταστροφών και τεχνολογικών κινδύνων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εκπρόσωπος της DG ECHO και project officer Mrs Teresa Capula, η οποία τόνισε ότι το project αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς στις τεχνολογικές λύσεις που εισάγει για την προστασία των πολιτών.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από την επιστημονική ομάδα των συμμετεχόντων στο έργο αναλυτικά,όλες οι καινοτόμες τεχνικές που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια υλοποίησης του και οι οποίες στηρίζονται κυρίως στην Τεχνητή Νοημοσύνη και στην Επαυξημένη. Πραγματικότητα όπως και σε Τεχνικές Επιχειρησιακής Προσομοίωσης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *